Lag en unik sopplampe

Her kommer endelig vår versjon av den populære sopplampen! Med en rund glasskål og en glassvase/karaffel fikser du raskt og enkelt dette populære DIY-prosjektet. Med riktig type effektspray går arbeidet som en lek. På loppemarkeder finner du mange ulike skåler, vaser og glasskarafler som passer godt, billige er de også. Lag flere på en gang, det går ikke med så mye spray!

Beskytt yttersiden

Det første du må gjøre er å dekke yttersiden av glasset. Bruk formbar maskeringstape og plastfolie. sett gjenstanden på et underlag dekket med papir eller i en plastboks før du sprayer. Det beste er om du kan være utendørs når du sprayer, spesielt om du er følsom for duften.

Spraymaling Stonetouch

Spraymalingen lager en steineffekt og dekker mer for hvert lag du sprayer. Vi startet med et tynt lag av «Gotham gray” og deretter et like tynt lag av” Manhattan Mist”. Vi ville oppnå et prikkete mønster. Dersom du vil ha en mer dekkende effekt, fortsetter du å spraye i flere tynne lag etter hverandre. La tørke godt mellom hvert lag, det tar noen timer da glasset ikke absorberer malingen.

Spraymaling

Når de første lagene har tørket, kan du spraye et mer dekkende lag med” vanlig” spraymaling. Det fineste resultatet blir med tynne lag spraymaling. Så fort det begynner å bli litt for mye på ett sted, begynner det å renne da glass ikke trekker til seg maling i det hele tatt. Får du allikevel renner er det ikke all verden heller, det kan bli en fin effekt, se vår karaffel på bildet. Vi valgte nyansen” Neutral Grey 7” til hattene og” Unbleached Titanium” til føttene. Når all spraymaling har tørket godt, fjerner du tapen og plasten. For å være sikker på at malingen har tørket, la lampedelene stå og tørke et par døgn, ellers kan malingen skalle av når du legger lyskilden på plass. Etter tørketiden legger du en type lyskilde på plass. Deretter er det bare å nyte din unike sopplampe!


Trustpilot