Krukker med eikespiler

Vi i Skandinavia er veldig glad i tre! Eik og furu er to treslag som vi liker godt å bruke til både interiørdetaljer, møbler, gulv og vegger. Med godt verktøy og fine materialer har vi her laget krukker av halvstav eik - riller som møter mattsvarte overflater.

Grunnmaling

Hvis du ikke skal dekke hele overflaten med riller, maler du i en nøytral farge. Vi valgte matt svart maling. La det tørke godt.

Sag og voks

Bestem deg for «design» på krukkene du har malt. Ta mål av omkretsen og del på bredden av halvstaven for å finne ut hvor mange staver du trenger for å dekke hele krukken. Kutt opp halvstavene i riktig lengde. Bruk vinkelkrok, gjæringskasse og en god japansk håndsag. Puss over de utsagede halvstavene og legg på voks; Herdins bivoks eller lignende for å få fram treets årringer og vakker glans.

Lim

Plasser delene der de skal være. Påfør egnet lim, f.eks trelim dersom du limer tre mot tre og universallim hvis du limer tre på porselen, glass eller metall. La alt tørke godt før du snur krukken og limer den andre siden.


Trustpilot