Krakelert oppheng

Med en liten MDF-plate lager du raskt og enkelt en fin interiørdetalj med høy grad av ”vintage-følelse”. Krakeleringslakken gjør jobben, og krokene i den litt gamle stilen blir prikken over i,en!

Lag opphengsplate

Bruk en sag og skjær ut fra platen, i passelig størrelse. Vi laget en opphengsplate på 55 x 11 cm. Gå godt over kantene med en sagrasp.

Grunnmaling

Velg to kontrastfarger. Mal opphengsplaten med grunnmaling. Det er denne fargen som kommer til å synes i sprekkene til slutt. La alt tørke godt.

Krakeleringslakk

Pensle et strøk med krakeleringslakk. Sprekkene blir større, jo tykkere lag du legger. La alt ligge og tørke i ca 2 timer. Lakken skal føles så og si helt tørr.

Toppstrøk

Mal et strøk på toppen. Det skal begynne å sprekke med en gang. Prøv å variere hvordan du drar penselen, ellers vil krakeleringen sprekke ”i samme retning”. Det er også viktig å ikke påføre mer maling der det allerede har begynt å sprekke. Et tips til slutt: Vil du ha mindre sprekker, påfører du tynnere lag med maling, jo tykkere malingstrøk du legger til slutt, jo større blir sprekkene.

Bor og skru

Sett et lite merke der krokene skal sitte. Bruk et tynt bor og forhåndsbore der skruene skal inn. Bruk skruene som ligger i pakken sammen med krokene og skru krokene på plass. Monter oppheng på baksiden av platen. Deretter er opphengsplaten klar til å henges opp.


Trustpilot