Fine trekrukker

Lag fine krukker og vaser i ulike stiler med blomsterpinner, perlestaver og trekuler. Gjenbruk gamle glass- og hermetikkbokser, papprør m.m. og lag noe fint av ting som ellers bare kastes. Til slutt kan trepinnene og kulene vokses med bivoks, noe som gir treet en myk og varm overflate.

Høy vase

En høy og smal glasskrukke til oliven, kan man lage med et avskjært papprør. Mål omkretsen på røret med et målebånd og finn fram blomsterpinner i samme lengde for å vite hvor mange du trenger.

Rett

Tegn en rett strek på røret slik at pinnene blir sittende så rett som mulig på røret.

Lim

Lim blomsterpinnene på plass på papprøret med limpistol og smeltelim. Sag over pinnene eller la de være ujevne, velg det du synes blir finest. Puss over sagflatene. Påfør bivoks med en myk fille.

Krukke med trekuler

Her har vi laget et ”futteral” til en glassvase. Tre passelig mange trekuler på en strikk og knyt sammen til en ring. Lag så mange ringer du trenger til høyden på glassvasen. Påfør bivoks med en myk fille. Tre ringene rundt glassvasen.

Hermetikkboks med perlestaver

Mal hermetikkboksen i valgfri farge, malingen skinner litt igjennom stavene. La malingen tørke godt. Sag over perlestavene i passelig høyde. Puss over endene litt. Lim stavene godt på plass med smeltelim. Påfør bivoks med en myk fille.


Trustpilot