Eikenøtter av tre-egg

Oktober er tiden for å sanke eikenøtter, iallfall om man vil legge de i en vase på vinteren. Ser man nærmere etter, er eikenøttene et fascinerende syn med den stripete nøtten og den rutemønstrede lille hatten. Formen minner om et egg, og det var der idéen til denne dekorasjonen ble født.

Beise

Lag en liten løkke av metalltråd å holde i når du skal male eggene. Påfør litt lakkbeis med en pensel, gjerne i flere lag til du er fornøyd med fargen. Vi brukte fargen mahogni. La alt ligge og tørke.

Skaft

Gå ut i naturen og finn en passelig tykk grein. Knip av små biter, litt lengre enn nødvendig. Knip av den ene enden diagonalt. Lim fast stilkene som skaft i hullet på eggene, bruk limpistol.

Hatter

Bruk et garn som passer i fargen til toppen på nøtten og vikle det rundt. Vi valgte garnet Mellanraggi i fargen ”Barn House”. Lim med smeltelim, samtidig som du vikler garnet rundt skaftet til du synes det dekker godt nok. Klipp av enden på garnet når du er fornøyd. Knip av skaftet noe diagonalt og dypp i lakkbeisen for å skjule den ferske snittflaten. Deretter kan du bruke ”eikenøttene” som en fin dekorasjon på bordet, i kransen eller henge de opp.


Trustpilot