Bokser med pynt

Piff opp Boksene med fine fargerike dekorasjoner av fimoleire. Lag kaker, bær, blomster og blader i klare farger og sett de på lokket til Boksen. - Ser fantastisk fint ut på bordet i kaffeselskapet.

Bunnplate

Kjevle ut en tynn plate av leiren og dekk lokket. Lokket må være laget av glass eller metall og tåle høy varme.

Bær

Bringebær lager du ved å sette en liten leireklump på toppen av en modelleringspinne. Rull ut en tynn pølse, kutt den opp i småbiter og rull ut små kuler. Sett deretter fast en kule på toppen av knoppen og fyll på med flere småkuler rundt hele til bringebæret er ferdig. Lag et lite hull med en nål på hver kule for å få et naturlig uttrykk.
Jordbær lager du ved å forme et bær og sette det på toppen av en pinne. Lag små hull med nålen rundt hele bæret, lag deretter små blader av leire og stikk bladene inn i hullet der pinnen har sittet.

Ballerinakjeks

Bland brun og lys leire sammen slik at du får en lysbrun nyanse. Lag tre runde former; en brun, en lysbrun og en champagne. Legg delene over hverandre og lag et hull i midten. Lag små snitt med kniven rundt hele og rull en kule av den lysbrune leiren og legg i hullet på kaken.

Blomster og blader

Tulipaner lager du av 5-7 tynne utkjevlede kronblader. Legg kronbladene litt over hverandre slik at de dekker den tynne avlange knoppen.
Makroner lager du av 3 runde former; legg den lyse i midten og lag små prikker med nålen i skjøten mellom formene. Før du monterer alt på lokket, setter du de mest ømfintlige delene til herding. Deretter herdes alt i stekeovn, følg bruksanvisningen på pakken. Lakkeres etter herding til slutt.


Trustpilot