Bakerens favoritthylle

En praktisk hylle er perfekt til pizzabakeren eller når du skal bake mange brød på en gang. Hyllen tar liten plass og er praktisk når du har dårlig plass på kjøkkenbenken. Pizzaen kan også skyves fra hyllen og rett inn i ovnen, veldig smart!

Nedlastinger

Søyle

Start med å sage en furulist (21x43 mm) i to slik at du får to deler á 60 cm. Lim de sammen til en kvadratisk «søyle”. Hold listene sammen med tvinger til limet har tørket. Finn fram en furulist på 21x21 mm. Sag ut deler til «foten», 2 stk á 190 mm og 2 stk á 240 mm. Lim de sammen rundt søylen, se tegningen over. La limet tørke godt.

Foten til hyllen

For å få en bedre støtte til søylen, sager du ut fire små biter til (á 62 mm) og limer de sammen, som vist på bilde og tegning. Når limet har tørket, limer du den på foten slik at de to «hullene» står på linje.

Skru

Skru gjerne sammen delene til foten, som en ekstra sikkerhet. Vi forhåndsboret hull slik at skruene er enklere å skru inn.

Bor hull gjennom fot og søyle og sett deretter en bolt i hullet. Dette holder søylen og foten sammen når du bruker hyllen, og det blir enkelt å ta den fra hverandre når den ikke er i bruk. (Dette er ikke noe du må gjøre, er kun som en enkel sikkerhet)

Hyllebærer

Skriv ut tegningen av hyllen og hyllebæreren. Lag gjerne en papirmal som du kan legge over finerplaten og tegne etter. Sag ut hyller og hyllebærere, se mål på tegningen. Bruk en figur/kontur-sag, elektrisk eller håndsag. Slip over alle delene slik at kantene blir myke og fine. Sett den første hyllebæreren på søylen, rett over foten. Lim og spikre fast hyllen midt på søylen. Snu på søylen og monter neste hyllebærer på den andre siden, med ca 4 mm mellomrom (tykkelse på hyllen) til forrige hyllebærer. Vil du ha større mellomrom mellom hyllene, kan du lage støtten mellom hyllene høyere. Vi laget våre hyllebærere 130x30 mm.

Overflatebehandling

Behandle overflaten med flytende bivoks slik at treverket får vakker glans og dybde.


Trustpilot