Ampler i makramé

Ampler i ulike utførelser har vi jo sett en stund nå, og her kommer litt mer inspirasjon. Vi har nå makramégarn i hele 20 farger i alt. Vi har brukt tre av de her på tre helt ulike ampler. Du kan bruke ulike makraméknuter, og fremgangsmåten kan du se i denne filmen: https://www.youtube.com/watch?v=c6LFFw0QZ_w

Slik gjør du

Start med en rund metallring, tre på fire eller åtte makramétråder og brett på midten. Lengden på trådene avhenger av hvor lang ampelen skal bli og hvor mange makraméknuter du skal knyte. Når vi laget den grågrønne, hadde vi garnlengder på syv meter og da fikk vi en god lengde til overs. Hold alle trådene sammen og lag en løkke, legg enden på garnbiten over ringen og ca 10 cm ned i løkkefasong. Vikle garnbitene rundt alle lengdene så langt du vil. Tre garnstumpen inn i løkken og dra til øverst. Klipp av garnendene som stikker ut.

Slik gjør du

Lag så mange knuter du vil på trådene ned mot krukken eller tre på kuler. Sett kulene på plass med knuter over og under.

Slik gjør du

Knyt makraméknuter på garnlengdene hvor krukken skal stå. Pass på at det dannes et nett ved å ta garn fra to ulike knuter over, se bildet. Samle sammen alle garnlengdene og kontroller hvordan krukken sitter i nettet. Knyt en stor knute eller lag avslutning på samme måte som du begynte. La endene være så lange som du selv synes blir penest.

Trustpilot