Fat til gifteringene

Lag et fint lite fat av leire til gifteringene, til en av de viktigste dagene i livet ditt. Et fint fat med to symbolske duer og et tynt bånd som holder de blanke ringene sammen, blir et vakkert minne fra dagen.

Kjevle

Kjevle ut leiren, legg en heklet duk over slik at det blir et fint mønster, og trykk ut ord eller navn med bokstavstanser i leiren. Legg et rundt fat eller lignende over leiren og skjær rundt kanten. Fatet kan også lages i form av et hjerte. Legg deretter fatet på et tynt bomullsstoff og i en dyp tallerken for å få skålfasong på fatet. Lag ett eller to små hull i toppen, avhengig av hvor du vil knyte fast ringene. Lag også et par fugler av leiren i tillegg. Fuglene trykkes mot kanten når fatet har tørket for å få en fin markering og god festeflate ved liming.

Lakkering

Når leiren har tørket, sliper du over kantene med sandpapir og tørker med lett fuktet svamp. Fatet lakkeres deretter med lakk. Vi blandet også noen dråper hvit ink i lakken. Fuglene lakkeres og limes fast på kanten av fatet til slutt.


Trustpilot