Vev et veggteppe

Veving trenger ikke være veldig vanskelig eller komplisert. Kjøp deg en liten bordvev og test de ulike teknikkene i et veggteppe, som du stolt kan henge opp på veggen når du er fornøyd. Dette er den perfekte måten å ”bruke opp” garnrester på.

Ryeknuter

Sett opp veven, følg instruksjonene som ligger i pakken på veven eller sjekk denne lenken:
Vevramme 5383.
Vev fram og tilbake med et ganske tynt garn. Fortsett deretter å lage ryeknuter med dobbelt garn. Bestem deg for hvor lange de nederste frynsene skal være og klipp garnbiter som er drøyt dobbelt så lange. Legg de rundt trådene som bildet viser, stram knuten og dra nedover.

Ulike måter å veve

Prøv ulike måter å veve på. Her har vi laget så kalte egyptiske knuter. Som du ser på bildet, begynner man bak første varpetråden, deretter rundt denne og bak de to etterfølgende varpetrådene. Dette gir små, ”klumpete” diagonale ”sting”.

Ryeknuter rundt en blyant

Legg en blyant langs veven. Legg deretter garnet på samme måte som når du laget ryeknuter, men nå rundt en blyant, med lang garnlengde. Vil du ha lengre løkker, kan du legge på en linjal og legge garnet rundt.

Blandingsteknikk

Du trenger heller ikke å veve over hele varpens bredde. Del gjerne opp i ruter eller i uregelmessige former. Husk at når du skjøter to farger ved siden av hverandre, må du veve over 1 varpetråd fra begge retninger, annenhver gang, ellers får du et langt smalt hull i veven. Når du er ferdig med veggteppet, legger du en type rundstav øverst langs kanten. Klipp av varpetrådene og knyt de rundt staven. Start på midten og jobb deg ut mot kanten. I starten på veven klipper du også av varpetrådene og knyter de sammen to og to ”bak” frynsene.


Trustpilot