Uro med kaktuser

Kaktuser ser man jo overalt nå, på stoffer, potter, innredningsdetaljer og på balkongene i sommer. Vi har laget en litt mykere variant i filt som kanskje kan passe på barnerommet?

Klipp ut

Skriv ut malene eller tegn på frihånd på filtbitene. Klipp ut alle delene i to like biter.

Sy langettsøm

Sy langettsøm med broderi-garn rundt kanten. Bruk gjerne en annen farge på garnet. Hvordan du syr langettsting, viser vi under tips & teknikker.

Fyll

Fyll kaktusene med polyester eller ull-vatt.

Potte

Sy sammen to filtdeler til en potte, la den øverste kanten være åpen og sy langettsting over. Sett kaktusen på plass i potten og sy noen ekstra sting.

Blomst

Klipp ut en rund del i filt, lag en litt bølgete kant. Klipp en bølgete spiralform inn mot midten. Start deretter med å snurre spiralen fra utsiden inn mot midten, legg på litt lim underveis og lim den mot midtdelen. Sett blomsten på plass på kaktusen.

Dekorasjon

Her viser vi en annen type dekorasjon som man kan lage. Klipp ut en liten filtbit som en kam, rull den sammen og lim den fast på kaktusen.

Metallring

Dekk  metallringen med hyssing, sett den fast med lim. Knyt på tre opphengstråder og knyt disse tre sammen litt lenger opp. Sett fast en tråd i kaktusene, lag en løkke  og knyt dem på ringen.


Trustpilot