Tilbehør av vevde bånd

Allmogebånd, dekorasjonsbånd og linbånd…du finner mange fine vevde bånd på Sløyd-Detaljer, som du kan bruke til innredning og dekorasjoner. Båndene kan også brukes til dekorering av klær og lage tilbehør. Her viser vi hvordan du lager armbånd og et belte.

Klipp

Klipp ut en skinnbit til armbåndet slik at båndet krysser hverandre (legg til 3 cm) rundt håndleddet. Klipp ut en bit av et vevd bånd, dobbelt så langt som skinnbåndet + 1 cm i tillegg. Klipp ut en bit av et Vliesofix-bånd i samme lengde som allmogebåndet.

Press og klipp

Sett Vliesofix-båndet på baksiden av allmogebåndet. Dra av beskyttelses-papiret og sett fast det vevde båndet på skinnbåndet, 1-2 mm fra den ene kanten. Pass på at skinnbåndet sitter midt på allmogebåndet. Legg et papir mellom, som beskyttelse for varmen. Klipp skinnbåndet slik at du får like bredt skinnbånd på langsiden av allmogebåndet. Snu og sett fast allmogebåndet på baksiden av skinnbåndet.

Lås

Sy på små trykknapper på enden av armbåndet.

Knytebelte

Dette brede vevde båndet kalles også for bunadsbånd. Det kan også brukes som et fint knytebelte dersom du ordner endene litt fint. Ta mål av hvor langt knytebelte du vil ha, og legg til 20 cm til ”duskene”. Sy en rynketråd ca 10 cm inn fra hver ende. Rekk opp båndet, opp til rynketråden slik at kun rennetrådene står igjen.

Skinndetalj

Bruk den avklipte biten av skinnbåndet og sett en bit skinntape på baksiden. Surr båndet rundt rynketråden et par omganger og klipp av.


Trustpilot