Strikkede små kurver

Rundstrikking av små kurver, er en god måte å bruke opp garnrestene på etter å ha strikket sokker. Du kan bruke rundpinner eller strømpepinner, strikketeknikken fra sokkene er den samme.

Opplegg av masker

Legg opp masker på en rundpinne, som passer til garnet. Den nærmeste kurven på bildet over, har ca 60 masker og den store har ca 80 masker rundt. Pass på å ha jevnt antall med masker.

Ribbestrikking

Strikk ribbestrikk, (2 rette og 2 vrange masker) så langt du vil. Sjekk etter en stund hva du synes blir penest og brett ned. Vår største kurv har ca 6 cm ribbestrikk.

Felling av masker

Når du er fornøyd med ribbestrikken, går du over til bare rette masker. Når du synes at kurven er passelig høy, begynner du å felle antall masker. Begynn å felle med 4, 6 eller 8 masker rundt. Jo flere masker du tar bort pr omgang, jo ”kortere” blir fellingen. Fordel fellingen jevnt over omgangen.
Fellingen gjøres slik:
Løft en maske over til den høyre pinnen uten å strikke den.
Strikk en maske
Løft den ”ustrikkede” maskebuen over den strikkede, ved å stikke inn den venstre pinnen fra framsiden og løfte den over.

Avslutning

Gjør samme antall fellinger på alle omganger og på samme sted for å få utseende av en spiral. Når det er et lite hull igjen, er det bare å sy sammen hullet med nål og tråd.


Trustpilot