Strikkede gresskar med strikkering

Er du også en av de som aldri har lært seg å strikke ordentlig? Som har vanskelig for å få til jevne masker og synes at strikkeoppskriften er helt gresk? Da har vi gode nyheter til deg. Alle kan strikke! Med en strikkering kan man strikke masker uten floker, og resultatet blir derfor jevnt og fint. Ringene brukes ofte av barn, men er også perfekt til voksne. Hvorfor ikke gjøre det så enkelt som mulig? Med strikkeringer strikker man tuber som de du strikker på rundpinner. Vi viser her hvordan du strikker disse søte små gresskarene, som passer veldig fint å pynte med om høsten og til Halloween.

Start strikkingen på ringen

Knyt fast garnet i pinnen som stikker ut på ringen. Vikle deretter garnet rundt hver pinne på ringen, med klokken, men jobb deg rundt ringen mot klokken. Vikle garnet i tre omganger rundt ringen. Deretter løfter du den nederste løkken over hver pinne rundt hele ringen. Vikle en omgang med løkker rundt hele ringen igjen slik at du har tre rader med løkker på ringen. Løft de nederste løkkene over pinnene inn mot midten. Fortsett på samme måte til tuben har ønsket lengde.

Avslutning

Strikk så lang tube du trenger. Vi brukte den minste ringen i pakken og strikket en ca 12 cm lang tube. Avslutt helt enkelt med å klippe av garnet (med litt ekstra margin) og tråkle garnet gjennom hver løkke. Løsne tuben fra strikkeringen og vreng den. Stram garnet slik at kanten lukkes.

Fyll

Fyll med polyestervatt eller toveull. Tråkle en tråd gjennom alle maskene i den åpne kanten. Stikk en kvist, kanelstang eller lignende i hullet og stram garnet. Fest tråden. Dersom du vil at gresskaret skal ha en litt ujevn overflate, kan du trekke en tråd rundt gresskaret 2-3 ganger og stramme tråden litt til slutt.


Trustpilot