Rund refleksveske

Uansett hvor du bor, om du bor på landet eller i byen, er det like viktig å synes godt i mørket. Sy deg en anvendelig og fin veske som synes på lang avstand

Materialer

Finn fram alle materialene du skal bruke. Vår glidelås er 25 cm lang. Vi klippet ut en bit i 27 cm bredde, omkretsen er hele bredden på refleksveven, altså 50 cm.

Sy glidelåsen på plass

Hold glidelåsen sammen med stoffklyper, rette mot rette, sy den fast mot den ene kanten. Gjør på samme måte på motsatt side av glidelåsen.

Klipp

Regn ut målet på gavlene slik: Mål hvor stor omkretsen på veskedelen med glidelås er. Legg den flatt, dobbelt og ta mål x 2 (vårt mål var 49 cm). Del deretter målet med pi (3,14) og du får fram et tall som viser diameter på gavlene (vårt mål på gavlene ble 15,6 cm).

Sy fast gavlene

Sett i nåler eller klem gavlene sammen på hver sin side av vesken. Sy sammen rette mot rette.

Veskerem

Ta mål og klipp ut en lengde veskerem på ca 140 cm. Du kan sette på et dekorasjonsbånd med reflekstråd på båndet. Legg vliesofixbånd mellom. Du kan også sy dekorasjonsbåndet på veskeremmen. Sy på veskeremmen med 3 cm innlegg, som bildet viser. Sett på to justeringsspenner på remmen, la ca 40 cm være dobbelt.

Gavel nr 2

Sy på en bit dobbel rem på andre gavelen, som bildet viser. Legg den ene justeringsspennen i bretten før du syr båndet på plass, som på bildet.


Trustpilot