Pute i høstfarger

Med en så kalt Punsch Needle broderer du raskere og på en enkel måte. Denne puten har vi laget i høstfarger, garntypene heter Moshi og Alpacka Solo, men du kan selvfølgelig bruke annet garn også. Stoff, nål og garn må ”passe” til hverandre.  Veven/stoffet skal holde garnet på plass når man syr gjennom det samme hullet gang på gang. Nålen må gå lett gjennom stoffet, garnet må passe godt til nålen og sitte godt i stoffet når nålen stikkes opp og ned i det samme hullet. Kombinasjonen som vi har prøvd oss fram til her fungerer fint.

Tegn mønster

Prøv kombinasjonen med stoff/garn/nål. Tegn mønsteret på vev/stoff. Bruk vannoppløselig markeringspenn. Vi laget mønster av årringer på en overflate på 40 x 40 cm. Tegn gjerne mønsteret på begge sider av stoffet.

Punch

Tre garnet i nålen, følg bruksanvisningen i pakken. Still inn hvilken lengde du vil ha på løkkene. Spenn  veven i broderibuen. Start å ”punche”, start med konturene på feltet og jobb deg fram og tilbake. Husk å alltid ha øyet på nålen vendt bort fra den retningen du syr. 

Bakside

Slik ser håndarbeidet ut på baksiden. Lengden på løkkene kan endres med skruen på nålen. Vi valgte å lage mønsteret fra begge sider, for å få variasjon i overflaten. Slik bytter du garn: Stikk nålen gjennom veven, dra opp garnet fra nålen så det dannes en løkke. Klipp av løkken, dra av garnet fra øyet på nålen, deretter fjerner du nålen. Klipp av tråden i samme lengde som løkkene.

Midtdel

Vi fylte midtdelen med sennepsgult garn etter vi hadde sydd de blå stripene. Deretter snudde vi på veven og spente broderi-buen igjen. Vi fylte mellomrommet med rustrødt garn. Når mønsteret er fullstendig utfylt, kan du lage et putetrekk ved å sy det sammen med en 40 x 40 cm stoffbit av det samme stoffet som du brukte tidligere. Fyll med en innleggspute og sy igjen åpningen for hånd til slutt.


Trustpilot