Punch needle med grov nål

Med Punch Needle kan du raskt fylle et stoff med sting, korte eller lange. Du bestemmer selv hvilken side du vil bruke som framside. Nøkkelen til framgang når det gjelder punsch needle er riktig kombinasjon av stoff/garn/nål. Veven må være passe tett slik at garnet sitter godt , garnet må være passelig tykt slik at det sitter godt i veven, men tynt nok til å henge fritt i nålen. Vi har laget en søt kanin som blir så fin å ha på barnerommet.

Nedlastinger

Lag ramme

En enkel måte å få til en god spennramme, er å bruke et bomullslerret. Fjern den oppspente canvasen og spenn opp en vev med stiftepistol.

Tegn mønster

Skriv ut malen til kaninen. Tegn rundt kaninen med en merkepenn på veven.

Begynn å brodere

Tre garnet i nålen, se på pakken hvordan du gjør det. Bestem deg for hvor lange løkkene på baksiden skal være og still inn dette på nålen. Løkkene trenger ikke være så lange, de skal jo ikke sees. Stikk nålen i kanten og start med å ”punche”. Følg konturene og jobb deg rundt og innover.

Bytt farge

Når du skal bytte farge på garnet, gjør du slik:
Stikk nålen gjennom veven til baksiden.
Dra litt i garnet slik at det stikker litt opp fra nålen.
 Klipp av garnet.
Dra garnet ut fra øyet på nålen.
Dra nålen opp fra veven og bytt garn i nålen.

Fortsett å brodere

Fortsett å fylle ut alle delene med de ulike fargene.

Øyne

Avslutt broderingen med å lage svarte øyne over det broderte hvite garnet. Du kan også bruke en vanlig nål til dette hvis du synes det er enklere.

Sy på bakstykke

Når du er ferdig, klipper du veven av rammen. Sett fast broderiet med nåler, gjerne på et linstoff, rette mot rette. Sy langs kanten på broderiet. La det være igjen en liten åpning nederst på kaninen.

Stopping

Klipp små hakk i sømmonnet der kanten er bøyd eller brettet, f.eks mellom hodet og ørene. Snu kaninen slik at utsiden kommer ut. Fyll med ullvatt, til du er fornøyd med tykkelsen.

Avslutning

Når du har stoppet kaninen, syr du sammen åpningen. Tørk bort eventuell farge fra merkepennen. Nå er kaninen ferdig.


Trustpilot