Nøkkelbånd i makramé

Nøkler som man ikke bruker til daglig, f.eks nøkler til garasjen, boden eller hytta har en tendens til å ligge og slenge på feil steder, og når man først trenger de finner man de ikke igjen. Knyt solide bånd av makramégarn i ulike farger, dermed finner du igjen nøklene lettere!

Start

Mål opp to lengder garn, i drøyt 2 meter lengde. Sett gjerne en bit maskeringsteip i endene slik at ikke garnet filtrer seg. Knyt garnet fast i en karabinkrok med reversert halvslag. https://www.sloyd-detaljer.no/inspirasjon/tips-og-teknikker/reversert-halvslag. Her ser du fremgangsmåten.

Pass på at de to ytterste trådene er mye lenger enn de to i midten. Trådene i midten bør være ca 40 cm lange. Dra halvslaget rundt karabinkroken og lag den første makraméknuten 3-4 cm fra karabinkroken. Fortsett å knyte makrmaméknuter til båndet er tilstrekkelig langt. Her ser du fremgangsmåten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutning

Når du er fornøyd med lengden på båndet, legger du det sammen, som bildet viser. Klipp en lengde av garnet, ca 20-30 cm.

Låsing

Hold alle trådene sammen, legg garnlengden med enden over knuten og deretter ca 10 cm nedover i en løkke-form. Vikle deretter garnlengden rundt alle lengdene, så langt du vil. Tre enden av garnet inn i løkken og dra i enden av garnet øverst til løkken forsvinner under der du har viklet. Klipp av garnendene som stikker ut.


Trustpilot