Nålfiltede sopper

Er de ikke søte? Med litt ull og en filtnål, kan man lage stort sett alt. Dersom man ikke vil filte hele formen i sin helhet, kan man bruke isopor i ulike former som base. Her har vi brukt piperensere som base i ”stilken”.

Forming av hatt og fot

Klipp av en bit piperenser, så høy som du vil at stilken skal være. Dra ut en bunt med ull, gjør den flat  og vikle deretter ullbunten  rundt piperenseren, vri og holdt hardt. Rull den rundt slik at du får en ”pølse” av ullbunten, deretter bruker du nålen og filter rundt. La den ene enden være ”løs”. Hatten former du først til en flat rund del og fyller opp med mer ull midt på. Bruk en fin filtnål og ha en skumgummiplate som underlag.

Hattens farge

Når formen på hatten er ferdig, legger du på tynne lag med rød ull. Dra ut små bunter, legg  ullen flat og i ulike retninger, filtes fast med nålen.

Hattens kanter

Pass på at kanten på hatten blir jevn og fin, legg eventuelt en smal remse med ull rundt kanten slik at den blir så jevn som mulig.

Prikker

Dra ut litt hvit ull, filt med nålen i en liten sirkel på hatten. Legg ullen over fra det ene hullet og filt det fast i samme sirkel. Legg over ullen fra det andre hullet og filt det fast. Fortsett til all ullen er filtet fast i en rund prikk.

Montering

Når hatten og stilken er ferdig, skal disse filtes sammen. Bruk litt lys beige ull og legg over skjøten, bruk filtnålen og filt det hele på plass.

Montering, fortsettelse

FFortsett å filte sammen stilk og hatt til alt er montert godt sammen. Du kan også bruke litt mørk brunt i meget små bunter.

Flere størrelser

Lag et par sopper til, i litt ulike størrelser og fasonger. Gå fram på samme måte som når du laget den største soppen.

Mose

Lag et rundt underlag av ull i 0,5-1 cm tykkelse, i litt ulike farger. Filt soppen fast på platen, gjerne fra begge kanter slik at den sitter godt på plass.

Fortsett å dekorere

Filt fast litt mer ull rundt stilken på soppene. Bruk ulike farger på ullen. Lim alt på plass på en treplate, bruk limpistol og smeltelim.


Trustpilot