Lue

Når høsten nærmer seg og det begynner å bli kjøligere i været, kan det være godt med en varm lue. Her får du oppskrift på en meget enkel heklet lue som nesten ser strikket ut. Det som gjør strukturen så vakker, er at stolpene kun hekles i den bakerste maskebuen fra forrige omgang.

Hekle fram og tilbake

Legg opp ca 65 luftmasker i garnet, bruk heklenål nr 4. Start med å lage staver i 4. lm fra nålen. Første staven på hver omgang er alltid 3 lm. Siste staven på omgangen hekles alltid i 3. lm fra forrige omgang. Hekle til det er passelig stort til den som skal bruke luen. Vi heklet vår lue ca 30 cm (65 lm) høy og 45 cm bred, (ca 45 omganger), den ble passelig stor til en voksen person. Luen hekles eller sys sammen til en tube.

Toppen

Sy sikk-sakk-søm mellom stavene  i enden av tuben.

Dra sammen

Dra hullet sammen med rynketråden, knyt en dobbelknute og sy noen ekstra sting over hullet. Ikke klipp av tråden hvis du skal ha på dusk.

Dusk

Lag dusk av det samme garnet eller av annet garn. Bruk gjerne en duskmal, oppskrift i pakken. Vi laget en ekstra tett dusk i en annen farge enn luen. Du kan også sette på en fluffy pelsdusk, det blir også veldig fint.


Trustpilot