Knyt et belte i makramé

Kjøp noen ruller makramégarn og en pakke med beltespenner. Lag julegaver til hele familien, stor eller liten, du bestemmer selv lengde og utseende på beltene.

Kalvetråd

Ja, det kalles tråden som du binder knutene rundt. Disse skal være dobbelt så lange som lengden på det ferdige beltet. Sett fast to kalvetråder med reversert halvslag på en spenne. Se denne lenken for hvordan du gjør det.

 

 

 

Arbeidstrådene

Sett fast to lengder til på samme måte, så det ser ut som på bildet. Dette er arbeidstrådene. Det vanskeligste med makramé er å vurdere hvor mye garn man trenger…men en tommelfingerregel er at trådene bør være fire ganger så lange som den totale lengden. Det avhenger jo også av hvor tett det er mellom knutene og hvilke type knuter du bruker, legg heller til litt i overkant, du bør ikke/kan ikke skjøte.

Start knytingen

Start med å knyte makraméknuter som bildet viser. Se lenken

Veksling av arbeidstrådene

For å få de to lengdene til å sitte sammen, må du veksle arbeidstrådene, som bildet viser.

Kryss på midten

Hvis du gjør det riktig, skal vekslingen se ut som på bildet over. Husk å legge samme tråd over, da vil resultatet bli penest.

Ferdig lengde

Når du er ferdig med lengden på beltet, avslutter du ved å knyte og snu enden på garnet inn i arbeidet. Alternativet er å sy en ”hette” av mykt skinn på enden av beltet.

Belte nummer to

Start på samme måte som på det første, men nå jobber du med tre kalvetråder.

Reversert halvslag

Sett fast arbeidstrådene med reversert halvslag fra den andre siden slik at det ser ut som på bildet.

Tre knutelengder

Knyt tre lengder av makraméknuter. Lag lengdene noe lenger enn den totale lengden på beltet, da flettingen ”stjeler” litt av lengden.

Fletting

Flett de tre lengdene som bildet viser. Avslutt ved å knyte og snu enden på garnet inn i arbeidet. Alternativet er å sy en ”hette” av mykt skinn på enden av beltet.


Trustpilot