Kjepphest

Sy din egen kjepphest, her viser vi hvordan du syr din egen hest, en enhjørning og en zebra!

Nedlastinger

Klipp ut

Mønsteret skrives ut på to A3 ark. Mønsteret kan forminskes hvis du vil ha mindre størrelse.
 Klipp ut stoffet til mønsterdelene, legg til 1 cm sømmonn. Du trenger ca 60x60cm stoff, dobbelt brettet. Legg garn til manen på forsiden av stoffet og nål det hele sammen.

Sy

Sy sammen forsiktig på vrangen, klipp bort det overflødige garnet, vreng stoffet rett igjen.

Stopping

Fyll hestehodet med polyestervatt, form hodet ved å stoppe inn litt mer vatt i kinnene, pass på at det blir jevnt på begge sider av hodet. Det trengs minst 300gr polyestervatt, enda mer hvis man vil fylle den hardere. Manen jevnes til med saks.

Sy ørene

Sy sammen øredelene, fyll med litt vatt og sy åpningen sammen for hånd.

Sy ørene på plass

Sy ørene fast på hodet for hånd.

Øyne

Klipp ut øyne i svart filt, lim på en hvit filtprikk og lim de fast på hodet.

Kjepp

Stikk rundstaven inn i midten av halsen og opp mot ørene. Vi har brukt en rundstav som er 19 mm i diameter. Dra sammen stoffet rundt staven og knyt  godt fast med en hyssing, du kan også lime fast  med  litt smeltelim.

Lim

Sy en liten lengde av en bit stoff, ca 20-30 cm lang og 8cm bred.  Lim lengden på plass i noen omganger rundt staven og mot stoffet.

Grime

Til grimen trenger du 2-2,5 meter lærrem. Vi har brukt en lærrem som er 15mm bred og satt fast delene med skrueniter. Du kan også bruke ulike bånd og lime eller sy sammen delene.

Sett sammen

Sett sammen alle delene med skrueniter etter at du har laget hull med  hulltang, den lange lærremmen bør være 70-100 cm lang.

Horn

Lag horn av vårt  laméstoff til enhjørningen. Klipp ut og sy sammen en kjegleformet strut som du fyller med vatt. Laméstoffet syr du best sammen for hånd. Bruk en farget strikk og vikle den rundt hornet, fest tråden med nål og tråd. Sy deretter hornet for hånd i pannen på enhjørningen.

Grime

Et alternativ til grime er å  lime på bånd i metallringer og bruke små karabinkroker til den lange delen å holde i.

Enhjørning

Andre materialer vi har brukt til å lage enhjørning: Fleece 9986, Filt 3380, laméstoff 8242, strikk 3005, Molly akrylgarn 8462, spenner 7672, bomullsbånd 5682 og noen papirblomster.


Trustpilot