Hundeleke i stoff

Lag et fint leketøy til hunden din ved å flette sammen stoffremser av gamle jeans, restestoffer eller fleecestoff.

Ulike fletteteknikker

Den enkleste flettingen gir en rull som er litt firkantet i formen. Den litt vanskeligere flettingen gir en rundere form.

Remser

Klipp ut fire remser i 5-8cm bredde avhengig av hvilken størrelse du vil ha på det ferdige leketøyet. Lengden bør være på minst 120 cm, men gjerne litt lenger. Pass på at remsen klippes i riktig retning. Remsen skal være lite tøyelig i lengden og mest tøyelig i bredden. Dersom den er tøyelig i lengden, vil flettingen bli dratt for mye ut og rullen blir for tynn.

Firkantet rull

Knyt alle fire remsene sammen i en knute, vi har brukt fire ulike farger for at det skal være lettere å se. Legg remsene i hver sin retning.

Flett

Legg remsene om hverandre annenhver gang, som bildet viser, de skal ”låses” fast i hverandre.

Stram

Stram remsene jevnt, litt om gangen. Vi har valgt hele tiden å legge svart og hvit farge oppe og nede og grønn og blå til sidene.

Fortsett flettingen

Fortsett med flettingen, legg hvit ned, svart opp, den blå over fra venstre til høyre over den svarte og gjennom den hvite. Den grønne legger du under fra høyre til venstre, over den hvite og gjennom den svarte.

Fortsett flettingen og stram til

Fortsett flettingen på samme måte, nå legges den svarte ned, den hvite opp, den blå fra høyre til venstre og den grønne fra venstre til høyre. Stram godt. Når du har oppnådd ønsket lengde, knyter du en knute med alle remsene i samme knute og klipper av evt stoff som blir til overs.

Rund rull

Den runde rullen starter på samme måte som den firkantede, lås remsene med en knute.

Flett

Legg den blå opp, den hvite ned, den svarte til venstre og den rosa til høyre. Vri deretter den som ligger ned (hvit) litt til venstre og legg den som ligger til venstre (svart) ned og over den hvite. Vri den som ligger opp (blå) til høyre og legg den som ligger til høyre (rosa) over den blå og opp.

Tre gjennom

Tre deretter enden på den blå over den rosa og gjennom den svarte. Ta den hvite enden og tre over den svarte og gjennom den rosa. Stram godt. Deretter gjentar du samme prosedyre igjen. Nå har fargene blitt flyttet,  den rosa ligger opp, den svarte ned, den blå ligger mot venstre og den hvite mot høyre. Vri den svarte mot venstre og legg den blå ned og over, vri den rosa mot høyre og legg den hvite opp og over. Flett og stram til, flett passelig lengde og knyt en knute med alle remsene i knuten. Klipp av evt overflødig stoff.


Trustpilot