Heklet kurv

Lag en fin kurv med et tykt tau og et tynt garn sammen. Vi har kombinert et 6 mm tykt Hampex tau med et seamingarn. Bli inspirert og lag kurver i ulike størrelser. Bunnen kan lages rund ved å legge tauet i spiral for eksempel.

Luftmasker

Hvis du vil lage en rektangulær kurv, starter du med å hekle en kjede med luftmasker, omtrent halvparten så lang som du vil at kurven skal bli. Legg tauet langs luftmaskekjeden.

Starten på bunnen

Lag faste masker rundt tauet, langs hele luftmaskekjeden.

Fortsettelse

Når du har kommet på slutten av luftmaskekjeden, legger du tauet dobbelt og fortsetter å hekle faste masker rundt tauet og inn i luftmaskekjeden.

Bunn

Fortsett med å legge faste masker rundt tauet og inn i de fra før faste maskene slik at tauet legger seg i en oval, se bildet.

Kanten

Når du er fornøyd med størrelsen på bunnen, skal du legge tauet oppe langs kanten ytterst og deretter fortsette å hekle faste masker rundt tauet. Vær nøye med hvordan tauet legger seg.

Håndtak

Hvis du vil ha håndtak på kurven, lager du de ved å ikke hekle de faste maskene i fastmaskene fra tidligere runde, men bare rundt tauet så langt som du vil at håndtaket skal være.

Avslutning

Når du er fornøyd med høyden på kurven, er det på tide att klippe av tauet. Sett fast en liten bit maskeringstape der du skal klippe tauet, klipp deretter av i en skrå vinkel. Brenn litt med en fyrstikk slik at tauet smelter på snittet. Lag noen faste masker over snittet og avslutt deretter heklingen.


Trustpilot