Heklet handlenett

Nå når vi skal unngå å kjøpe ny plastpose hver gang vi går i butikken, passer det godt å hekle et handlenett, som du enkelt tar med deg når du skal handle. Det ser ikke så stort ut, men det rommer uendelig mye. Husk at du kan lage det i ulike størrelser ved å endre antall masker du starter med, og hvor mange luftmasker du har i hver ”rute” i nettet. Til denne størrelsen går det med 4 nøster soft cotton.

Halvstaver

Start med å hekle en luftmaskerad på 27 masker. Vil du ha et mindre nett, kan du gå ned til 20 masker. Hekle halvstaver i hver maske i seks omganger. Start hver omgang med 2 luftmasker (=første halvstav).

Første løkke

Hekle en luftmaskerad på 10 masker, avlutt med en fastmaske i neste halvstav fra forrige omgang. Hekle på samme måte ut omgangen. Vil du ha et mindre nett, minsker du antallet luftmasker til 7 masker.

Andre omgang løkker

Snu hekletøyet og start andre omgang løkker med å hekle ni luftmasker, deretter hekler du en fastmaske rundt første luftmaskeløkke (OBS! Ikke i løkken, men rundt) Fortsett deretter med 10 luftmasker i hver løkke ut omgangen. Fortsett på samme måte til du har ca 33 rader med løkker.

Dra sammen

Etter den siste omgangen med løkker, skal løkkene samles sammen. Hekle en fastmaske i hver løkke, altså 27 masker. Hekle deretter seks omganger med halvstaver, på samme måte som tidligere.

Håndtak

Etter 6. omgang med halvstaver, hekler du en luftmaskerad på 70 masker. Sett fast raden i andre hjørnet på halvstavpartiet med en kjedemaske. Fortsett å hekle kjedemasker langs hele kortsiden, ca 6 stk. Fortsett deretter å hekle en fastmaske i hver luftmaskløkke på ”siden” av handlenettet. Når du kommer til neste halvstavparti, hekler du kjedemasker langs kortsiden, 70 luftmasker (håndtak nr to) og deretter en kjedemaske i andre hjørnet på partiet. Hekle på samme måte på denne siden, 1 fast maske i hver løkke og deretter kjedemasker langs den siste kortsiden. Nå skal du ha kommet deg rundt hele omgangen.

Bredde håndtak

Hekle en halvstav i hver maske fra forrige omgang. Hekle antall omganger etter hvor brede håndtakene skal være.

Ferdig resultat

Her ser du nærbilde av vårt ferdige handlenett. Vi valgte å hekle tre omganger med halvstaver, vi fikk da ca 30 mm brede håndtak.


Trustpilot