Heklet brikke med spiralmønster

Lag vakre brikker til sommerfesten med solens stråler som inspirasjon. Vi har brukt teknikken, mosaikk-hekling (Tapestry crochet), der man bytter fargen på garnet og lager et mønster uten å klippe av tråden.
Oversikt over forkortelser vi bruker i mønsteret:
m: maske
r: runde
hst: halvstavmaske

Magisk ring

Med garn A (her khaki) lager du en magisk ring og hekler 10 stk hst i denne. Trekk i ringen. (Runde 1, 10m).

 

 

 

 

 

Runde 2

Brikken hekles i spiral, så du avslutter ikke hver runde, men bare fortsetter i neste runde når runden er ferdig. Sett et merke i den første masken i hver runde for å vite hvor runden begynner.
Fortsett med garn A, hekle 2 hst i hver m fra runde 1. (20 m).

Runde 3

*2 hst i neste m, bytt farge til garn B (her turkis). 1 hst i neste m, bytt tilbake til garn A* Gjenta mellom ** 10 ggr. (30m).

Runde 4

*2 hst i neste m, bytt til garn B, 1 hst i de 2 neste m. Bytt til garn A* Gjenta mellom ** 10 ggr. (40m).

Runde 5

*2 hst i neste m, bytt til garn B, 1 hst i de 3 neste m. Bytt til garn A* Gjenta mellom ** 10 ggr. (50m).

Fortsett

Garnet du ikke bruker, tar du med videre i heklearbeidet, dersom du hekler med to farger.
Fortsett på samme måte til du er fornøyd med størrelsen på brikken. Pass på at de doble hst alltid kommer etter den siste m i garn B for et perfekt mønster.

Kant

Avslutt med å hekle alle hst i garn A. Lag doble hst på samme måte som forrige runde. Avslutt med en kjedemaske når du har heklet en runde med kantfargen.

Stivelse

Fest alle løse tråder. Hell stivelse i en bred plastbøtte og dypp brikken nedi, la stivelsen trekke godt inn. Deretter klemmer du ut så mye stivelse du kan. Bruk gjerne beskyttelseshandsker. Dypp brikken nedi en gang til og gjenta prosedyren. Legg brikken, så flat som mulig på en jevn overflate, som tåler fuktighet. La den ligge og tørke noen timer.


Trustpilot