Heklede grytekluter

Heklede grytekluter, kanskje morsommere å lage enn å få.  Pass på du også, og oppdag hvor lett det kan være. Vi har her brukt teknikken ”C2C” (corner to corner, eller hjørne til hjørne). Denne teknikken hekles av luftmasker, kjedemasker og staver, fra et hjørne til det andre. Forkortelsene vi bruker er følgende:
lm: luftmaske
km: kjedemaske
st: stav

Første firkant

Legg opp en luftmaskkjede på 6 lm. 1 stk i 4:e lm fra nålen, 1 stk i de 2 første lm. Nå har du laget din første firkant.

Andre firkant

Snu arbeidet og lag 6 lm. 1 stk i 4:e lm fra nålen, 1 stk i de 2 første lm. Lag en km i venstre hjørne på den første firkanten. Nå har du laget din andre firkant.

Tredje og fjerde firkant

Lag 3 lm (første st). Hekle 1 stk i samme hull som du laget km. Hekle ytterligere 2 stk i den ytterste st fra den første firkanten. Snu arbeidet og fortsett  på samme måte som den andre og tredje firkanten ut omgangen. Gjenta omgangen til du har åtte firkanter tvers over.

Redusering

Snu arbeidet som du har gjort tidligere og lag en km i hver st fra ruten du laget sist. Lag tre lm, tilsvarer første st. Hekle ytterligere 2 st i den ytterste st fra firkanten fra forrige omgang. Fortsett på samme måte ut omgangen.
 Avslutt omgangen med å lage en km i siste firkanten i  ytterste hjørnet. Gjør alle omganger på samme måte til omgangen bare består av en firkant.

Avslutning

Snu  arbeidet igjen og lag en km i ytterste hjørne på firkanten fra forrige omgang. Klipp av tråden og fest tråden, også i begynnelsen av arbeidet.

Skinnhempe

Hvis du vil, kan du sette fast en liten lærrem, til oppheng. Klipp ut en bit lærrem, 15-20 cm. Lag et hull i hver ende. Tre i en skruenit i hullet og skru den sammen med grytekluten mellom.


Trustpilot