Grafisk veggdekor

Med fine treringer og makramégarn kan du lage vakker grafisk veggdekor. Fantastisk enkelt å lage ettersom du bare trenger å lære deg en knute!

De første trådene

Start med et ujevnt antall tråder, som skal henge loddrett. (Vi valgte å bruke 11 stk) Dersom du lager et veggteppe med to stk 20 cm treringer, trenger du 2 meter lange tråder. Sett dem fast på en trering, som bildet viser.

Doble halvslag

Denne veggdekoren er laget av doble halvslag. Et dobbelt halvslag lager du i to trinn: Legg tråden bak treringen og deretter rundt. Hold det fast og lag deretter neste halvslag, la enden på garnet komme ut mellom, som bildet viser. Gjør på samme måte med alle trådene. Spenn godt fast når du lager knutene.

Neste ring

Legg neste trering inntil og fortsett å slå doble halvslag rundt ringen. Trekk i trådene og sett de fast i den andre ”kanten” på den nederste treringen, med doble halvslag.

Vevd innslag

Klipp ut tråder i en annen farge, i ca 40 cm lengde. Vi brukte 18 tråder i hver ring. Lag en skisse over hvordan mønsteret skal se ut eller bare begynn og tre inn trådene. Vev trådene to og to, til hver sin side.

Doble halvslag

Spenn deretter alle trådene ved å sette de fast med doble halvslag i ringen.

Lim og klipp

Legg en stripe med tekstillim på baksiden av halvslagene og la det tørke. Klipp de grå trådene like lange på alle sider. Vi prøvde å klippe de i 2 cm lengde. Tvinn opp trådene og gre de ut med en kam, børste eller blomsterfakir. Dermed er veggdekoren ferdig!


Trustpilot