Forkle i denim og lær

Et flott forkle i julegave vil nok bli satt pris på av den matinteresserte. Selvfølgelig må du justere ut fra hvilken person du syr til, dette forklet passer til en mann i størrelse medium. Sy det i praktisk materiale som f.eks jeansstoff og med lærremmer, da vil det bare bli finere og finere med årene. Når forklet trenger å vaskes, fjerner du enkelt lærremmene.

Klipp ut

Klipp ut til forklet i jeansstoff eller annet kraftig stoff. På pdf,en under ser du en skisse med mål, klipp ut mønsterpapir i oppgitt mål og klipp ut etter angitt sømmonn. Vær nøye øverst på forklet at det brede sømmonnet går litt ut på sidene.

Sy inn sømmonnet

Brett inn det 3 cm brede sømmonnet dobbelt og press ned, sett i knappenåler hvis du synes det trengs. Det øverste og det nederste sømmonnet (5 cm)) bretter du først inn 1,5 cm og deretter 3,5 cm. Sy fast sømmonnet fra forsiden, gjerne med to sømmer. Vi brukte den klassiske orange tråden for fin denimlook.

Knytebånd i ryggen

Klipp ut to remser i denimstoffet, 65 x750 mm. Press inn sømmonn på 1 cm rundt remsene. Brett remsene på midten slik at remsene blir ca 4 cm brede og press. Sy dekorsømmer rundt slik at det matcher forklet.

Sy fast båndene

Sy fast båndene på forklet som bildet viser. Det kan være litt tungt å sy, mange lag med denim er ikke lett å sy i, prøv gjerne med en skinn- eller jeansnål i symaskinen. Man kan sette fast en dobbelnit i det ytterste hjørnet der det er vanskeligst å komme gjennom alle lagene.

Lomme

Klipp ut en rektangel av jeansstoffet. Legg til 2 cm på ønsket bredde og 5 cm på høyden. Press inn 1 cm sømmonn på lommens sider og bunn. Øverste kanten på lommen brettes inn 3,5 cm og deretter ytterligere 1,5 cm. Sy doble dekorsømmer over kanten som er brettet dobbelt. Sy fast lommen på forklet, gjerne med to sømmer, på samme måte som rundt forklet.

Klipp ut lærremmene

Mål og klipp ut en bit av belteremmen, ca 85 cm lang. Vi valgte bredde 25 mm. Del den resterende biten i to like lange biter. Poler eventuelt kantene på læret med falsben for å få de litt blankere og finere.

Sett lærremmene på plass

Lag hull i jeansstoffet der geværknappene skal sitte, bruk det minste hullet på verktøyet. Lag hull i læret med hullpipe spesielt for geværknapper. Vi laget to løkker av lærremmen og satte en på hver side av lommen med en geværknapp.

Sett halsremmen på plass

Halsremmen satte vi fast med to geværknapper på hver side. Vi laget flere hull i begge ender på remmen, slik at man kan regulere lengden på den.


Trustpilot