Brodert stoffpose

En brodert stoffpose føles veldig riktig. Lag et ”statement”, velg tekst som føles riktig for deg og broder blomster med ulike typer sting.

Tegn mønster

Skriv ut egnet tekst i passelig typesnitt, speilvendt. Legg på et kalkerpapir og tegn rundt konturene på baksiden av papiret med blyant.

Overfør mønsteret

Tape fast kalkerpapiret på stoffposen. Tegn deretter av konturene på andre siden av papiret slik at teksten blir overført på stoffposen.

Fyll ut

Dersom du vil ha tydeligere streker å brodere etter, kan du fylle ut med merkepenn som forsvinner i vask.

Brodering

Bokstavene broderes med svart garn. Vi delte broderigarnet på midten (3/6 tråder) og sydde rundt bokstavene med så kalte attersting. 
Når du er ferdig med teksten, kan du tegne mønster med en blyant eller merkepenn. Begynn å brodere mønster med ulike typer sting.

Fransk knute

Her har vi laget en så kalt fransk knute i gruppe på flere for en fin 3-dimensjonal effekt. Stikk opp nålen der du vil starte, spenn tråden samtidig som du vrir garnet rundt nålen. Stikk nålen tilbake tett inntil der du stakk den opp, fortsett å spenne tråden. Dra deretter hele tråden gjennom og pass på at knuten kommer så nærme stoffet som mulig.

Midtdel, blomst

Her har vi brodert lange sting i en sirkel, som går fra midten og ut til kanten. Deretter legger du broderigarnet over og under de lange stingene i sirkelen, nesten som å veve rundt.

Schattersøm

Her har vi først sydd med attersting rundt kronbladene, deretter har vi fylt kronbladene med schattersøm. Dette forklares i ord og bilder veldig godt i boken ”Brodera mera”. Fortsett med ulike typer sting på ditt blomstermotiv og velg ulike farger for fint sluttresultat. Når du er ferdig kan du vaske posen for hånd for å fjerne alle merker og deretter presse posen, så blir broderiet ditt kjempefint.


Trustpilot