Brille-etui av Plastic Canvas

Den perfekt kombinasjonen av plastvev og satinsnorer med en vakker overflate, som du kan lage mange ulike gjenstander av! Vi har laget et brille-etui og et bokmerke, men du kan også lage små vesker, esker eller futteraler på samme måte. Her viser vi den grunnleggende teknikken for hvordan du broderer på plastic canvas.

Start broderingen

Bestem mønsteret på forhånd. Vi laget diagonale kvadrater. Kvadratene lages i ønsket størrelse, men husk ulike antall sting i hver rute. Vi valge å brenne/smelte enden på snoren med en fyrstikk og deretter rette den ut. På den måten slipper du å presse nålen gjennom plastveven, da den ellers kan gå i stykker om du ikke er forsiktig. Du kan også bruke en smal perlenål. Sy lange sting, som bildet viser. Pass på at snoren legger seg jevn og fin og at hvert sting strekkes i passelig lengde.

Fest tråden

Snu tråden tilbake og fest den på undersiden. Bruk gjerne en stoppenål.

Mønster

Vi laget et kvadratisk mønster med gull- og sølvtråd, brodert i ulike retninger. Øverst laget vi en rett kant over tre ruter i veven.

Klipp ut

Når to sider er ferdig, klipper du over veven. Klipp ut det broderte mønsteret, men la en rute stå igjen rundt kanten.

Sy sammen

Legg sammen to deler til brille-etuiet. Sy noen sting ytterst rundt begge delene. Sy sammen tre sider, la en side være igjen til åpningen. Sy noen små sting rundt rutene på hver kant. Bokmerket lages på samme måte, bortsett fra åpningen i toppen.


Trustpilot