Blomstrende makramé

Er ikke dette de søteste nøkkelringene du har sett? Både søte og praktiske. Med denne snoren mister du ikke nøklene! Bruk samme teknikken når du lager snorer til andre gjenstander, f.eks til hekleposen og stoffposen. Se framgangsmåten for hvordan du lager de ulike knutene under Inspirasjon/Tips og teknikker.

Start

Skal du lage en rett snor med 3 blomster, måler du opp 1 meter av det gule garnet og 2 x 2 meter av natur og linfarget.

Skal du lage en rund snor med 7 blomster, måler du opp 2 meter av det gule garnet og 2 x 4 meter av natur og linfarget.

Sett fast det gule og det naturfargede garnet med reverserte halvslag, i en karabinkrok. Skal du lage en rund snor, starter du med å slå makramèknuter med det naturfargede garnet, omtrent 4 cm fra karabinkroken. Skal du lage en rett snor, starter du med knutene rett ved karabinkroken.

Makraméblomst del 1

Legg det naturfargede garnet i kryss over trådene. Knyt et halvslag med hver linfarget tråd rundt de naturfargede. Stram godt til.

Makraméblomst del 2

Fortsett deretter å knyt halvslag rundt de naturfargede trådene, 2 på hver side. Stram godt til.

Makraméblomst del 3

Legg den linfargede tråden i kryss over trådene. Pass på at tråden ligger under de naturfargede trådene, se bildet. Knyt et halvslag med hver gule tråd rundt de linfargede. Stram godt til.

Makraméblomst del 4

Fortsett deretter å knyte halvslag rundt de naturfargede trådene, 2 på hver side. Stram godt til.

Makraméblomst del 5

Legg den naturfargede tråden i kryss over trådene. Knyt et halvslag med hver linfarget tråd rundt de naturfargede. Stram godt til. Nå er blomsten ferdig. Form blomsten i fasong slik at den blir rund og fin.

Knuter mellom blomstene

Du velger selv hvor mange makraméknuter du vil ha mellom blomstene, men det blir penest med samme antall knuter mellom hver blomst.

Avslutning

Hold alle trådene sammen, legg den ene naturfargede tråden med enden fra deg og lag en løkke på ca 10 cm. Surr den andre naturfargede tråden rundt resten av trådene, ca 5 – 10 omganger. Fest tråden i løkken og stram den første tråden godt. Klipp av trådene som stikker ut. Lager du en rund nøkkelring, formet som en løkke, legger du snoren sammen i en løkke og vikler tråden rundt resten av makramétrådene, der du startet.


Trustpilot