Beisede karusellfat

Karusellfat lager du av to plater med vribeslag mellom. Når du holder beslaget i hånden kan det virke litt komplisert å montere, men ved å følge disse trinn for trinn bildene, går det  lett som en lek.

Saging

Sag ut 2 biter i samme form, den ene ca 4 cm mindre i omkrets. Vi brukte en 12 mm tykk bjørk plywood plate og en stikksag. Puss over alle kanter slik at de blir myke og fine.

Markering og boring

Plasser kulelageret i midten på begge platene. Lag merker og bor hull til skruene.

Stort hull

Bor et større hull, ca 10 mm i bunn-platen. Plasser hullet midt mellom to av de små hullene.

Sett kulelageret på plass

Skru kulelagaret fast i bunnplatens skruehull.

Skru gjennom hullet

Plasser bunn-delen med kulelageret på topp-platens underside. Pass på at hullene på kulelageret settes rett over topp-platens små skruehull. (se gjennom det store borede hullet).

Stikk en skrutrekker gjennom det store hullet og skru fast skruene i hullene, vri på kulelageret for å få fram neste skruehull.

Beising og dekorerring

Brikkene beises både på over- og undersiden. Legg på et lag med lakk selv om du beiser med lakkbeis som inneholder lakk. Brikkene kan trenge et ekstra beskyttende lag da de skal tåle å tørkes av med en klut. Den bruke brikken har vi dekorert med hvit posca-penn etter lakkering. Ikke legg maten rett på den lakkerte overflaten, slik som vi gjorde. Dersom du vil bruke fatet til mat, anbefaler vi å bruke parafinolje og ikke noe annet.


Trustpilot