Serveringsbrett med pressede sommerblomster

Lag et vakkert serveringsbrett med sommerblomster, tørket og presset. Et fantastisk og kreativt prosjekt og en fin mulighet til å forevige naturens fargeprakt i tillegg til å skape et unikt kunstverk til hjemmet ditt. Ta en tur ut i hagen, i parken eller på et jorde i nærheten og se etter blomster som fanger din oppmerksomhet. Velg blomster i ulike farger, størrelser og tekstur for å skape en interessant kontrast på brettet.

Sag

Forbered hvor stort brett du vil ha. Vi hade en rest av en MDF-plate på ca 37x40 cm, som vi brukte som bunn. Sag ut biter av en furulist til kantene på brettet. Vi brukte en list i størrelse 8x43 mm. Sag av furulisten slik at den passer til bunnen på brettet og legg til 8 mm (tykkelsen på listen) på hver del.

Lim, forsegl og mal

Start med å lime fast den første listen, la listen på 8 mm ekstra stikke ut fra bunnen på den ene siden. Lim deretter den andre listen på plass, påfør lim på alle kanter, både i bunnen og på listen. Påfør også lim langs den avsagede kanten, som ligger mot den første listen. Sett på alle listene rundt hele brettet og la limet tørke godt. Siden vi skal legge resin i bunnen på brettet til slutt, kan det være lurt å forsegle sprekken mellom listen og bunnen med silikon. Mal brettet i ønsket farge.

Lim på pressede blomster

Se som viser hvordan du tørker og presser blomster. Finn fram blomstene du vil ha på brettet og sett blomstene på plass, bruk en pinsett. Bruk matt decoupagelakk, løft opp blomsten, pensle lakken på og dytt forsiktig blomsten ned i lakken. Vær sparsom med lakken, bruk en stoplesvamp når du presser blomsten mot den lakkerte overflaten. La alt tørke godt.

Resin

Dersom du vil ha et slitesterkt og noe eksklusivt serveringsbrett, kan det være smart å påføre et strøk resin. Før du påfører resin, må blomstene lakkeres med akryl-lakk. Det enkleste er å spraylakkere, da slipper du å røre blomstene. Når spraylakken har tørket godt, blander du resinet. Vi laget en blanding av 60 ml herder og 120 ml resin, og det ble passelig til dette brettet. Hell resinblandingen utover brettet, snu og vend på det til hele brettet er dekket. Plasser brettet vannrett på bordflaten, fjern eventuelle luftbobler med en spatel eller slå brettet lett mot underlaget. Legg et lokk eller lignende over brettet og sett det til tørk i ca 24 timer. Deretter er brettet ferdig og klart til bruk!


Trustpilot