Heklet veske av bestemorsruter

Hekle en liten veske av 13 bestemorsruter med søte blomster. Vesken passer perfekt å ha med på piknik, på stranden eller i butikken. Vi brukte garn fra Soft Cotton; 2 turkise, 2 hvite og 1 gult nøste.

Magisk ring og midtdelen

Finn fram et gult garn. Lag en magisk ring og hekle 12 fastmasker rundt. Hekle en kjedemaske i første fm. Stram ringen. Runde 2: Hekle en luftmaske, deretter 1 fastmaske i hver maske fra første runde. 1 kjedemaske i første fm. Ta av tråden og bytt til hvitt garn.

Blomsterblader

På den tredje runden starter du med å lage 4 luftmasker (første dobbelstav) Lag deretter 3 dobbelstaver til i samme maske.

Dra sammen

Når du har heklet fire dobbelstaver i samme maske, trer du heklenålen gjennom første og siste dobbelstav, trekker inn garnet med heklekroken og drar sammen.

Mellom bladene

Hekle 2 luftmasker mellom gruppene med dobbelstaver og hekle deretter 4 dobbelstaver i neste maske. Rundt omgangen skal du nå ha heklet 12 «blomsterblader» med 2 luftmasker mellom hvert blad og 1 kjedemaske for å sette sammen runden. Klipp av garnet og bytt til turkis garn.

Innerste ramme

Start med å hekle 2 luftmasker (første halvstav) i en luftmaskebue fra forrige runde. Lag 2 halvstaver til i samme bue.

Første hjørne

I neste bue gjør du følgende: 3 staver, 2 luftmasker og 3 staver. Nå har du laget det første hjørnet. Lag 3 halvstaver i begge etterfølgende luftmaskebuer og deretter et «hjørne». Avslutt runden med en kjedemaske.

Ytterste ramme

Deretter hekler du en runde til på bestemorsruten. Start runden med å hekle 3 luftmasker (første stav) mellom 2 stavgrupper fra forrige runde. Lag 2 staver til i samme bue.

Ytterste hjørne

Når du deretter kommer til det første hjørnet, går du fram på samme måte som forrige runde: 3 staver, 2 luftmasker, 3 staver i buen. Etter hjørnet hekler du 3 staver i neste bue fra forrige runde. Denne runden består altså av 4 hjørner med 3 stavgrupper mellom hver. Fest alle trådene.

Montering

Når du har heklet 13 bestemorsruter” blokker” du de slik at de blir kvadratiske. Strekk rutene med nåler, fukt og stryk med dampstrykejern. Legg ut rutene, se vår mal. Monter sammen rutene med luftmasker i de bakerste buene, som vist på bildet.

Bakside

Når du har montert sammen alle rutene til framsiden, starter du med baksiden. Legg rutene på plass og start med å sette de sammen med luftmasker.

Åpning og håndtak

Vi valgte å lage en litt mindre åpning på vår veske. Vil du ha større åpning, lar du være å sette sammen de to øverste rutene på siden. Her har vi begynt på åpningen og håndtakene. Start med å hekle fastmasker lang kanten på åpningen. Fortsett med luftmasker der håndtakene skal være. Lag håndtakene så lange du vil. Våre håndtak er laget av 80 luftmasker i lengden og 5 runder med fastmasker i bredden.


Trustpilot