Stripete lys a´la candy cane

Disse stilige, trendy lysene vil garantert få deg til å tenke på polkagris-stengene fra internasjonale Candy Cane. Lysene er enkle å lage, bare et par dypp i kombinasjon med de fine tekstene på transferarket, som passer både til advent og jul.

Transfermotiver

Klipp ut motivet med avrundede kanter og legg i lunkent vann et halvt minutt. Sett motivet på lyset ved å fjerne beskyttelsespapiret og la motivet gli på plass. Tørk av all fuktighet med litt tørkepapir. Til disse transfertekstene passer det best med hvite lys, da fargen på lysene er det man ser som bokstaver.

Dypp

Sett på 19 mm maskeringstape på lysene som skal bli stripete. Smelt dyppevoks over vannbad eller i smeltekanne. Når voksen har smeltet, tilsetter du rødt fargepigment. For å teste fargen, dypper du et lys du ikke bruker lenger og lar voksen stivne. Hell varmt vann i kjelen eller kannen slik at overflaten stiger. Det er viktig at vannet er varmt, ca 60 grader, ellers risikerer du at den varme voksen spruter når du heller i vannet. Voksen legger seg automatisk på toppen av vannoverflaten. Pass på å ikke fylle for mye vann slik at voksen renner over kanten når du dypper lyset. Dypp først halve lyset, ”bunnen” først. Snu lyset og dypp deretter den andre halvdelen; «toppen». Pass på at voksen glir over hverandre noen millimeter.

Dra av tapen

Når dyppevoksen har tørket så mye at du kan ta på lyset, drar du av tapen. Dermed er lysene klare til bruk.


Trustpilot