Støpte lys med gullskimmer

Når høst- og vinter-kveldene kommer, passer det perfekt å lyse opp tilværelsen med gullskimrende lys! Oppdag kunsten og støp dine egne lys, gi de deretter en touch av eleganse med gullspray.

Støp ljus

Fyll veggen i smeltekannen med ca 2 dl vann og hell lysmasse eller støpemasse i kannen. Lysmassen gir noe mer opake lys og støpemassen blir en anelse transparent. Massen varmes på kokeplaten til den smelter. Tre en veke i hullet på formen, sett den fast og fyll med heftemasse. Stikk nålen som følger med formen gjennom veken, på høyde med kanten på formen, slik at veken holdes stram og rett i formen. Hell støpemasse i formen. Beskytt underlaget da sjansen er stor for at det blir noe søl. Når massen har stivnet, trekker den seg sammen og vil synke litt. Fyll med mer støpemasse i midten etter hvert slik at bunnen blir jevn og fin. Vi brukte en pakke grønt fargepigment til dette lyset.

Spray

Når massen har stivnet, tar du lysene ut av formen. Sjekk at de er flate under. Lysene må stå helt rett. Gjør klar en stor eske som du kan spraye i. Sett lyset på en «fot». Dersom du ikke kan være ute, pass på å stå ved et åpent vindu eller sørg for god ventilasjon. Spray nedenfra for å få gullsprayen til å tone oppover lyset. Du kan selvfølgelig spraye mer eller mindre, alt etter smak og behag. En sprayflaske rekker til 4-5 lys.


Trustpilot