Støpte lys i glass

Vi viser her en enkel måte å støpe fine, gjennomsiktige lys i resirkulerte glasskrukker. Sett et transfermotiv på glasskrukken og vips, så har du laget en fin lyslykt til vårfesten!

Klipp av massen

Start med å rengjøre glasskrukkene du skal bruke. Sett en stiv lysveke i bunnen, bruk litt klebemasse eller lim. Vil du ha farge på lysgeléen, kan du legge noen få korn med fargepigment i bunnen av krukken, eventuelt legg i fargepigment når gelèen har smeltet, se krukken med det lilla fargepigmentet på bildet over. Klipp ut små biter av geléen og legg det i krukken. Sett krukken over i vannbad og la lysgeléen smelte sakte. Trenger du mer, er det bare å fylle på med små gelébiter. Du kan også fjerne glasskrukken fra varmen før bitene har smeltet helt, noe som også skaper en fin effekt.

Transfermotiver

Klipp ut teksten fra transferarket; ingen skarpe hjørner, bare runde kanter. Legg teksten fra transferarket i et glass med lunkent vann, ca et halvt minutt. Fukt overflaten der motivet skal plasseres. Legg motivet på plass, ta tak i beskyttelsespapiret og dra det av. Tørk med litt tørkepapir, pass på at motivet blir slett og fint uten skrukker.


Trustpilot