Ballonglys

På en litt anderledes måte så kan du støpe slike vakre lys.

Ballong

Fyll ballonger med vann, for å få forskjellige størrelser så blåser du inn litt luft i ballongen, plasser den over toppen av en flaske uten å slippe ut luft, flasken inneholder vann som du heller inn i ballongen og knyter sammen. Fest deretter en tråd slik at du kan henge den under støpningen. Vi har brukt en blomstertråd i metall. Smelt deretter støpemassen, la massen holde en temperatur som ikke er for varm men varm nok til at den smelter og  er flytende. Dypp så ballongen ned i massen og heng opp. Det som er viktig å tenke på er at du ikke dypper ballongen over vannlinjen i ballongen for da smeller ballongen. Derfor det lurt å fylle ballongen så godt du kan med vann.

Dypp og avkjøl

Dypp flere tynne lag med støpemasse. Dypp ned langsomt, hold i to sekunder og løft sakte opp, heng opp. Gjør ca: 12-15 dypp og la det avkjøle helt. Hold deretter ballongen over vasken, stikk/skjær hull på ballongen, hell ut vannet og dra bort ballongen.

Bunn og veke

For å få en liten flat bunn så kan du varme en tallerken i ovnen, legg på et bakepapir og dra bunnen på lyset runt noen ganger mot varmen så det smelter litt i bunnen til det blir en flat overflate. Dypp deretter en veke i den smeltede massen og fest den i midten av lyset.

Hell i litt om gangen

Fyll deretter støpemassen i lyset  med ca tre til fire spiseskjeer av massen om gangen. Hvis du fyller på for mye så smelter støpelyset og mister formen, så ha tålmodighet og hell litt av massen om gangen og la det avkjøle helt mellom hver påfylling av støpemassen. Hold veken på plass med liggende støtte over lyset. Fyll ca: en fjerdedel eller høyst en tredjedel av lyset med støpemasse. Vær ekstra forsiktig når du tenner lyset, plasser lyset på et sikkert underlag som beskytter og ikke er brennbart. La aldri et tent stearinlys være uten tilsyn.


Trustpilot