Julekort med nisser

Har du sett så søte nisser som pryder disse julekortene! Nissene kan brukes på mange måter og fargelegges med fine fargeblyanter. Kjempegøy å gjøre sammen med hele familien.

Stempel med maskering

Finn fram et akvarellark. For å kunne stemple nissen flere ganger med et tredimensjonalt resultat, må man bruke maskering. Start med å stemple nissen som skal stå lengst framme på kortet. Stemple deretter to ganger på et annet vanlig ark. Klipp ut trykkene lang konturene. Dermed har du laget et par "maskeringer". Legg maskeringen over det stemplede motivet på kortet. Pass på at maskeringen settes nøyaktig på plass. Stemple deretter den andre nissen, bak nissen i front. Fjern masken og fortsett å stemple «bakover» på samme måte.

Fargelegg nissene

Klipp/skjær ut akvarellpapiret med nissene slik at det passer til et dobbelt brettet kort. Fargelegg stempeltrykket med de fine fargeblyantene ”Chromaflow”. Bruk de mørkbrune og svarte blyantene til å skyggelegge.

Nisser på rekke og rad

Her har vi stemplet flere nisser på rad med et lite landskap bak. Fargelegg med fargeblyanter og sett akvarellpapiret på plass på et dobbelt brettet kort.

Bakgrunn

Her har vi farget med fargeblyantene på et mørkere kraftpapir. Stemple en tekst på kortet. Stemple nissen som titter fram på hvitt akvarellpapir.

Nissen titter fram

Klipp ut nissen og fargelegg med fargeblyanter. Klipp ut en liten bit mørkere papir og fargelegg med brun fargeblyant, slik at det ser ut som en liten”treplanke”. Fest trebiten nederst på kortet med limputer. Fest deretter nissen på samme måte over”treplanken”.


Trustpilot