Julekort med nisse og reinsdyr

Ved å bruke maskeringsteknikken kan du bygge opp små scener og landskap med flere stempelavtrykk over hverandre. Her viser vi trinn for trinn hvordan du gjør det.

Første motiv

Start med motivet som skal være lengst framme og jobb deg deretter bakover. Stemple det på kortet/papiret. Stemple siden det samme motivet på en post-it lapp eller kopieringspapir og klipp ut.

Andre motiv

Spray litt lim på baksiden av ”maskeringen”. Sett det nøyaktig over stempelavtrykket på kortet. Nå er maskeringen på plass, deretter kan du stemple ditt andre motiv, i dette tilfellet reinsdyret. Skal du  ha med et tredje motiv i ”scenen”, lager du en maskering av stempelavtrykk nummer to osv.

Tegne

Forleng gjerdet bak nissen med svart tusj.

Trevegg

Med en liten bit kraftpapir og litt distressmaling kan du skape illusjonen av en trevegg. Krøll papirbiten sammen, dra over med distress-farge, bruk innfargingsverktøy. Lim fast biten på kortet med dobbelsidig tape.

Mal motivet

Fargelegg stempelavtrykket med Distress Ink, dra malingen over fra puten mot f.eks en plastkloss, tilfør vann i penselen og mal som med akvarellmaling.

Bakgrunn

Når du har malt ferdig motivet, kan du fortsette med bakgrunnen. Bruk flere ulike blå nyanser og legg fargen på i ulike lag og på ulike måter for fin dybde.


Trustpilot