Julekort med embossed tekst

Med  embossingpute eller embossingpenn stempler du et trykk som du deretter smelter embossingpulver i. Høres det vanskelig ut? Det er det ikke, det er veldig enkelt og fantastisk effektfullt.

Bakgrunn

Legg på et par ulike farger fra Distress Oxide. Her valgte vi blueprint sketch og wilted violet. Bruk innfargingsverktøyet og roter i sirkler over flaten, pass på å ”myke opp” overgangen mellom fargene.

Vann

Legg på vann med  pensel for å få en litt mer uregelmessig farge.

Spray

Tørk tørt med en embossingføner. Spray deretter på litt vann med en sprayflaske, la det tørke litt av seg selv og tørk deretter helt tørt med embossingføner igjen.

Tekst

Skriv med blyant eller en svart penn  på forhånd der du vil ha teksten. Hvis du er sikker på teksten, trenger du ikke å gjøre dette. Skriv deretter over teksten med embossingpenn.

Embossingpulver

Strø embossingpulver over teksten før skriften fra embossingpennen tørker . Hell tillbake det overflødige pulveret i boksen. Pass på at alt det løse pulveret rundt trykket forsvinner, bruk en smal pensel til hjelp. Varm opp trykket med embossingføneren fra innsiden av kortet til embossingpulveret smelter. Dette synes godt da det blir blankt og fint.

Svart tekst

Her er bakgrunnen laget som beskrevet over, men med fargene vintage photo og iced spruce. Teksten er skrevet med embossingpenn, som deretter er embossed med svart embossingpulver.

Gulltekst

Her er enda en variant, med gullskimrende tekst. Stemple en tekst, bruk Versa Mark pute. Trykket er embossed med gullskimrende embossingpulver. Bakgrunnen er laget med fargene cracked pistacchio og mermaid lagoon.


Trustpilot