Julekort med blid nisse

Har du sett for en søt nisse som kommer med juletreet? Fine julekort blir det ved å bruke dette stempelet kombinert med en fin tekst og landskap i fine farger.

Stempling av motiv

Tegn et kvadratisk kort på et akvarellark med blyant. Tape arket fast på et underlag. Bruk Clear Stamps stempelmotiv og stemple nissen på arket. Når man skal maskere motivet, starter man med å stemple motivet som skal stå ”foran”.

Juletre

Stemple juletreet over kanten på kortet.

Maskering

Sett et stempelavtrykk av nissen på et kopiark eller lignende. Klipp det ut og legg det over den stemplede nissen på kortet. Legg også en maskering der kanten mellom himmelen og snøen skal være. Stemple et juletre til ved siden av nissen.

Fargelegg stempelavtrykket

Med tusjpennen Marsgraphic Duo fargelegger du deretter stempelavtrykkene i ulike nyanser. Mal deretter med vann i akvarellpenselen for å lavere fargen til ønsket sluttresultat. Dersom du vil tilføre mer farge fra tusjpennene, må underlaget være helt tørt før du fargelegger på nytt. Skjær eller klipp ut kortet.

Himmel

Mal himmelen i flere ulike blå nyanser, bruk tusjpennen Marsgraphic Duo. Bruk penselen med vann for lavering. La alt tørke. Skvett deretter vanndråper i ulike størrelser på kortet.

Lag snøfnugg

Legg tørkepapir over vanndråpene før de tørker for å lage hvite flekker = snøfnugg. Fest det ferdig stemplede kortet på et dobbelt kort.

Tekst

Stemple teksten på et akvarellark. Skjær eller klipp ut og lag en ”vimpel”. Lag svarte konturer hvis du vil, og sett kortet på plass med 3D-puter.


Trustpilot