Krympeplast

Den perfekte hobbyen til regnfulle sommerdager. Den nesten magiske krympeplasten forvandler tegninger til nøkkelringer og smykker.
Krympeplasten fra 80-tallet er still going strong! Det er like spennende hver gang å se den tynne plasten krympe i ovnen til 1/3 størrelse i hard, tykk plast. Perfekt for å ta vare på fine tegninger og lage brikker til nøkkelringer, halsbånd eller ørepynt.

Tegn

Tegn på den matte siden med permanent penn, akvarellpenn eller poscapenn. Vanlig tusjpenn fungerer ikke. Det kan være lurt å tegne motivet på vanlig papir først og legge tegningen under som mal, så slipper man å ”tegne feil” på krympeplasten. Klipp rundt kanten av motivet.

Stanse hull

Lag hull med hullstanser dersom tegningen skal henges opp. Med små gjenstander, som ørepynt, er det smart å lage hullet i plasten før man tegner motivet. Ellers er det vanskelig å se nøyaktig hvor hullet kommer.

Krymp i ovnen

Sett stekeovnen på 130 grader. Når ovnen er varm, legger man krympeplasten på et vanlig bakepapir på en stekeplate, og setter det i ovnen. Snart begynner plasten å krympe og deformeres. Etter et par minutter har den krympet ferdig, og ligger flat på stekeplaten. Krympeplasten har nå krympet til 1/3 av opprinnelig størrelse. Ta det ut av stekeovnen og legg til avkjøling. Heng krympeplasten i nøkkelringen eller i ørepynten.