Veske i EVA Foam

EVA Foam (Etylen Vinyl Acetat) er et lett og fleksibelt materiale som er vannavvisende, giftfritt og som kan resirkuleres. EVA Foam kan varmes før forsegling av overflaten og forming av materialet. Vi viser her hvordan du lager en enkel veske med dette kule materialet, som kan formes til nesten hva som helst.

Nedlastinger

Skjær ut delene til vesken

Skjær ut en lang del til hele vesken i tillegg til to gavler, se malen. Du kan selvfølgelig endre størrelsen på vesken. Bruk en bred avbrekksbladkniv med et nytt skarpt blad. Bruk linjal når du skal skjære en rett linje.

Slip delene

Bruk en Dremel-maskin og en slipespiss til de avskjærte kantene for å jevne de til.

Hjørnene på lokket

Fortsett deretter å skjære rundt hjørnene på lokket. Puss med en Dremel-maskin for å få jevne og pene hjørner.

Markering for dekor.

Ønsker du dekor på lokket, setter du et merke med blyant der du vil ha det. Lag også en strek på innsiden av vesken, så har du en støttestrek når gavlene skal limes.

Lag mønster i EVA Foam

Lag mønster i skummet ved bruk av varme og ulike gjenstander. Vi laget først et tynt snitt med skalpell, varmet opp skummet til overflaten ble blank og dro et falsben over snittet slik at kantene ble litt mykere. Mønsteret kan også lages med ulike redskap, f.eks møbelspikere, kammer og lignende.

Varm opp EVA Foam for forming og forsegling

Bruk varmluftpistol for å varme opp skummet, deretter kan skummet formes som du vil. Det er også viktig å forsegle alle overflater med varme dersom flatene skal males. Det gir et fint grunnlag å jobbe videre på. Her har vi holdt vesken i den fasongen den skal ha til slutt. Overflaten varmes godt opp fra alle kanter og skummet holdes i fasong til det er avkjølt. Ved oppvarming blir overflaten noe blankere og mindre porøs og resultatet etter maling blir dermed bedre.

Liming av EVA Foam

Bruk helst Pattex kontaktlim når to deler EVA Foam skal limes sammen. Påfør lim på begge flatene, la det tørke og press deretter delene sammen. Dette gir en elastisk limfuge, noe som er meget viktig. Vi har påført lim med en ispinne både på gavlene og veskedelen. Vent i ca 15 minutter og legg deretter delene sammen, de vil da ”sitte” med en gang.

Grunning overflate EVA Foam

EVA Foam er et meget porøst og fleksibelt materiale, det må derfor forsegles før det kan males. Hvis ikke, får du et ujevnt resultat. Etter varmeforsegling av overflaten, påføres et hvitt lim (Bokbinderilim), i flere lag med en myk pensel. Limet kan fortynnes med litt vann dersom du synes det blir for seigt. Dersom skummet skal spraymales, kan du teste med å bruke en primer for spraymaling. Vi har her formet to beltehemper, som settes fast på baksiden av vesken. Vi grunnet de med bokbinderlim og fortsatte deretter med resten av vesken.

Maling av EVA Foam

Når skummet er forseglet med varme og lim, kan du begynne å male. Om mulig, bruk en fleksibel maling, f.eks vår tekstilmaling og skinnmaling. Vanlig akryl- eller hobbymaling vil også fungere godt. Ønsker du et resultat fritt for penselstrøk, er spraymaling det rette å bruke.


Trustpilot