Søte sopper i mini glassflasker

Med litt Fimoleire, glassflasker og litt mose, lager du en hel liten fantasiverden. Det er farlig å begynne, du vil bare lage flere og flere…. Heldigvis kommer flaskene i flerpack, og det går ikke med så mye leire!

Lag sopper

Lag små sopper av hvit fimoleire. Lag en fot og en hatt og sett sammen. Pass på og ikke lage for store hatter, da soppen må passe til flasken. Sett leiren i ovnen, følg anvisningen på pakken. Når soppene er ferdig herdet i ovnen og avkjølt, er de klare for å males. Bruk akrylmaling, mal med en liten pensel. Malingen kan blandes ut med litt vann for tynnere maling.

Sett soppen på plass

Med klebemasse og pinsett settes soppen på plass i glassflaskene. Press soppen godt på plass der den skal stå, slik at den ikke løsner.

Mose

Pass på at mose som er plukket ute, er helt tørr før du plasserer den i flasken. Det går også fint å bruke kunstig mose, som vanligvis brukes til adventsstaken. Dra av litt mose, legg mosen i flasken og pass på at den ligger på riktig sted. Hjelp til med en stiv metalltråd. Legg inn små biter med mose av gangen til du er fornøyd med sluttresultatet.


Trustpilot