Hundekobbel og halsbånd av fallskjermline

Lag hundekobbel og halsbånd av fallskjermline til hunden din. Du velger farge, lengde og størrelse slik at det passer akkurat deg og din hund. Vi har laget kobbel av rund flette og halsbånd med vanlige makrameknuter (cobrastyle). Husk å lage kobbelet slik at det passer til hundens størrelse og styrke. Dersom du har en meget sterk hund, anbefaler vi å kjøpe kobbel og halsbånd med spesielle krav. Låser i plast, metallringer og karabinhaker som vi har brukt her er sterke, men de garanterer ikke å holde ved kraftig trekk fra en stor hund. Vær også veldig nøye ved avslutningen av makramèen, ved å varme snittet og flate de ut.

Slik gjør du

Til et kobbel med ferdig lengde på ca 1,90 meter med håndtak, trenger man 2 lengder på 6 meter hver. Det enkleste er å bruke to ulike farger når man skal flette en rund flette. Heng en metallring midt på lengdene og sett ringen fast med en klemme eller klype mot f.eks en bordkant.

Slik gjør du

Start med å flette en rund flette, ved å legge den ene lengden i kryss over den andre, neste gang krysser du den andre lengden over den første. Fortsett slik, vær nøye sånn at du hele tiden legger lengdene i samme retning, se bildene. Hvis du er usikker søk på «youtube», rund flette og du finner mange detaljerte filmer som viser fremgangsmåten.

Slik gjør du

Når kobbelet er passe langt, henger du på en karabinhake. Dra alle fire trådene gjennom ringen på karabinhaken. De to gule lengdene legges langs med fletten, lag den første makrameknuten med de to svarte. Lag så ca 8 stk makrameknuter. Under tips og teknikker finner du flere beskrivelser av ulike makrameknuter. Avslutt med å klippe av trådene ca 3 mm fra den siste knuten, smelt endene med lighter eller fyrstikk, trykk enden mot et ikke-absorberende underlag slik at den blir flat i tuppen.

 

Slik gjør du

Vi laget halsbåndet ca 24 cm langt med lås, slik at det skulle passe til vår modell Fille. Til båndet går det med knapt 3 meter. Legg snoren dobbelt og tre midten av snoren inn i låsen. Dra snoren gjennom knuten. Lukk låsen og tre enden av snoren gjennom låsen på andre siden. Mål ut ønsket lengde på halsbåndet, som passer til hundens halsomkrets. Lås opp låsen og lag den første makrameknuten, dra til ordentlig ved låsen. Fortsett med å lage makremeknuter, annenhver gang fra høyre og annenhver gang fra venstre. Sett på plass en D-ring som på bildet ca 3-5 cm fra plastlåsen. Fyll på med knuter helt fram til låsen på andre siden.

Slik gjør du

Avslutt ved å klippe av snorene ca 3 mm fra der den siste knuten slutter. De avklipte flatene smeltes med lighter eller fyrstikk, trykk flatene mot en glatt overflate slik at de blir helt slette. Metallringen festes sammen med kobbelet slik at du får et håndtak.

Trustpilot