Glassunderlag i resin

Mange morsomme ting kan lages av resin. Vi har først laget formen av en treplate. Håndverk på høyt nivå, men allikevel enkelt og kreativt.

Bland silikongummi

Bland sammen komponentene til silikonen. Kjevle ut en stor rund sirkel som passer til treplaten. Silikonen skal være litt tykkere enn treplaten.

Lag formen

Trykk treplaten ned i silikonleiren. La den ligge til silikonen har herdet, ca 30 minutter.

Fargelegg resinen

Bland resin, følg anvisningene på pakken. Bland inn dråper av maling. Du kan bruke ulike typer maling. Vi har brukt Fantasy Prisme og Vitrail, to ulike løsemiddelbaserte typer maling, som blander seg godt med resinen. Bland resin i ulike nyanser og hell  i formen. Hell den ytterste malingen i en sirkel først, fyll deretter på med kontrastmaling i midten. La stå og herde i minst 24 timer, gjerne lenger.

Slip

Slip over kantene dersom de har blitt litt ujevne. Den opphøyde kanten rundt resinen, kan gjerne slipes bort slik at kanten blir jevn og pen.

Grunnmaling

Dersom du vil ha en fin gullkant, starter du med å legge på primer for bladmetall på kantene. La den tørke til den er gjennomsiktig. Kjenn etter at kanten er litt seig før du legger på bladmetallet.

Bladmetall

Legg på bladmetall med en myk pensel. Dette kan være litt vanskelig. Man synes man har små biter av bladmetall overalt, men når man fått det på plass, blir det veldig fint. Bruk en pensel for etterpolering. Da får du samtidig bort overflødig metall.


Trustpilot