Gipsbilder med blomster

Plukk noen fine blomster og blader og lag dekorative bilder i gips.

Finn fram form og leire

Bruk plastbokser i ulike former. Skjær/klipp bort bunnen på boksen slik at du har en form å trykke ned i leiren. Kjevle ut leiren, jevn og fin, i ca 2cm tykkelse. Trykk lett med formen for å markere hvor blomstene skal plasseres.

Blomster og blader

Legg blomster og blader over leiren med siden som har de tydeligste bladnervene og den tydeligste blomsterkronen. Kjevle over blomstene med jevnt trykk.

Pinsett

Fjern deretter alle blomstene forsiktig fra leiren. Bruk pinsett for å fjerne små blader og frø som sitter fast i leiren.

Tett form

Legg formen over og trykk den litt ned i leiren. Rull ut noen pølser av leire og legg på utsiden av formen slik at det blir tett.

Støp

Bland deretter gips og hell forsiktig i. Bank litt på bunnen/vri litt på formen slik at de små luftboblene stiger til overflaten. Lag et lite oppheng av bøyd metalltråd eller en tykk tråd. Når gipsen blir litt fastere, presser du opphenget ned i gipsen og lar den herde fast i gipsen. (Legger du i opphenget for tidlig, er det fare for at det synker og blir synlig på framsiden av bildet.)

Slip

Fjern leiren fra avstøpningen og gjør rent med vann og svamp. Slip over skarpe kanter med slipepapir.

Fargelegg

Bruk vannbasert maling eller ink, bland med vann og svamp, pensle over hele bildet. Fjern deretter det overflødige med ren svamp og vann. Malingen trekker raskt inn i gipsen, så start med litt tynn maling i begynnelsen.


Trustpilot