Trendy sopplampe med funn fra loppemarkedet

Finn fram gamle vaser, skåler og glasskarafler du ikke bruker lenger eller se etter skatter på loppemarkedet. Bruk ulike typer spray og maling og lag en trendy og fin sopplampe.

Spray innvendig

Start med å dekke glasset på yttersiden. Sett tape rundt toppen der hatten på soppen skal være. (Yttersiden kan f.eks dekkes med plastfolie) Legg glassgjenstanden på et underlag eller i en plastboks før du begynner å spraye. Det beste er å spraye utendørs, særlig hvis du reagerer på lukten fra spraymalingen. Spray først et lag med en steinlignende farge som dekker mer for hvert lag du sprayer. Målet er å lage et mønster med prikker eller vanndråper. Deretter sprayer du med en ensfarget spray. La hvert lag tørke godt. Det kan ta noen timer, da glass ikke absorberer maling så lett.

Akrylmaling

Start med å spraye et tynt lag maling på innsiden av sopphatten. (skålen) for en steinlignende effekt dersom ønskelig. Når malingen er helt tørr, maler du innsiden med akrylmaling i en valgfri fin farge. Bruk pensel, svamp eller stoplesvamp til påføring av akrylmalingen på glassoverflaten. La alt stå og tørke et par dager. Sett deretter en lysslynge på plass til slutt. Dermed er sopplampen klar til bruk!


Trustpilot